Lid worden

Bedankt voor je interesse om je kind in te schrijven bij Scouts en Gidsen Lievegem. We zijn een gloednieuwe groep met een splinternieuwe leidingsploeg. We hebben elke zondagnamiddag werking van 14 tot 17 uur. We spreken hiervoor af aan het openbaar speelterreintje aan de Rozenhoed in Vinderhoute.

Vanaf 6 jaar kunnen kinderen starten bij onze groep. Tot en met 16 jaar ben je lid. Vanaf 17 jaar kan je in leiding komen.

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt 25 euro voor de rest van dit werkingsjaar (tot de zomer). Vanaf een derde kind betaal je 20 euro per kind. Vanaf september is het 55 euro voor een volledig jaar. Vanaf een derde kind is het dan 50 euro per kind. Met dit lidgeld zorgen we voor een verzekering en een wekelijks vieruurtje.

We willen ieder kind de kans geven om lid te worden van onze scouts. Geld mag daarbij geen rol spelen. Voor wie het financieel wat moeilijker is, bestaat het verminderd lidgeld.
Bij inschrijving kan je het vakje aanvinken als je dit wil aanvragen. We verzekeren jullie dat dit alles in het volste vertrouwen zal gebeuren.

Uniform

Iedereen die zich inschrijft, krijgt zijn eerste das van ons. We verwachten dat alle leden hun das dragen als ze naar de scouts komen. Als je je das kwijt bent, kan je een nieuwe kopen voor 8 euro.

Voor kapoenen (6-7 jaar) en welpen (8-9 jaar) is het niet verplicht om een scoutshemd te dragen. We vragen wel dat je kind herkenbaar is door een t-shirt of een trui te dragen van onze groep.
Voor jonggivers (10-11 jaar), givers (12-15 jaar) en leiding vragen we wel om een hemd te dragen. Daarnaast kunnen ze ook een t-shirt en/of een trui van onze groep dragen.

Het scoutshemd en de juiste tekentjes kan je kopen in de Hopperwinkel in Gent. Voor onze eigen t-shirts en truien te bestellen, stuur je een mailtje naar info@scoutsengidsenlievegem.be.

Inschrijven

We vragen om onderstaand formulier in te vullen. Hiermee meld je jouw kind aan bij onze groep. Daarna sturen we jou een mail om de inschrijving te bevestigen. Dan vragen we ook om de individuele steekkaart in te vullen zodat de leiding op de hoogte is van alle noodzakelijke inlichtingen.

Heb je nog vragen? Mail ons op info@scoutsengidsenlievegem.be.